Ingrediënten

Voor het deeg

[frontend-checklist name=”Zeer luchtige donuts”]

Voor de ganache

[frontend-checklist name=”Chocolade ganache voor donut”]

Donuts! Wie houdt er nou niet van deze zoete lekkernij? Bijna iedereen heeft weleens donuts gegeten, mij kan je echt wel wakker voor maken voor een heerlijke en luchtige donuts. je hebt dan ook zoveel verschillende soorten donuts recepten, en dat maakt donuts het zo lekker. Hierbij heb ik dan ook voor jullie een heerlijk recept voor donuts.

Doe in een kneedkom/keukenmachine de bloem, suiker, vanillesuiker, gist en het zout en roer dit samen met een garde.

Voeg vervolgens de helft van de boter samen de eieren en de lauwe melk in en mix dit op een middelhoge snelheid, voeg vervolgens als laatst de andere helft van de boter en mix dit tot een zacht en soepel deeg tot de boter is opgenomen.

Leg het deeg vervolgens in een met olie ingevette kom en dek het af en laat het tot 1 uur rijzen.

Bestrooi beetje bloem op het werkplek en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm en steek er met een donutvorm uit leg ze op bebloemde plek of op een dienblad met die bekleed hebt met een bakpapier en dek ze weer en laat ze daarna weer 30 minuten rijzen.

Frituren
Doe ongeveer 700 ml Zonnebloemolie in een frituurpan
En verwarm je olie voor ongeveer op 170 graden en bak de donuts aan beide kanten goudbruin. En laat ze goed uitlekken op een keukenpapier.

Chocolade Ganache
100 gram witte chocolade
100 gram melk chocolade
2 eetlepels zonnebloemolie

Smelt de witte chocolade samen met de 1 eetlepel zonnebloemolie of de melk chocolade samen met de 1 eetlepel olie en versier ze lekker naar wens.

Tips:
Een als je niet hebt gebruik gewoon een beker en stek met een dopje een gaatje eruit.
Zorg er wel voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en mocht je GEEN thermometer hebben frituur dan gewoon op middelmatig vuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *