Ingrediënten
[frontend-checklist name=”Yoghurt cake”]
Topping
[frontend-checklist name=”Topping yoghurtcake”]
Voor dit recept heb ik een Tulbandvorm van
18 cm gebruikt.
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en spray je tulband goed in met wat bakspray of Smeer de vorm in met wat boter en bestrooi je de binnenkant met een klein beetje meel.
Mix de suiker samen met de eieren en vanillesuiker op de hoogste stand tot t beslag zich verdubbeld of luchtig genoeg is. Voeg vervolgens de zonnebloemolie samen met de yoghurt en mix het tot het alles opgenomen is en Voeg vervolgen.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje aan je beslag toe en mix dit kort samen tot alles opgenomen is.
Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit het beslag.
Bak de cake in 25 tot 35 minuten gaar.
Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de sateprikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken,
Tip:
Hou er rekening mee dat elk oven anders is.
Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
glazuur:
Meng de poedersuiker samen met de melk en roer het goed samen tot er een mooi dik en glad papje ontstaat en giet het over de cake heen en strooi met wat poedersuiker op.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!