Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Wortelcake”]

Topping

[frontend-checklist name=”Topping wortel”]

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter Of met bloem en olie.

Maak de wortels goed schoon en haal de schil eraf. Snij dan de wortels in stuks en kook ongeveer 5 minuten en laat het afkoelen.
Mix daarna de wortels door een mixer
En zet het apart en hak de walnoten alvast fijn..

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand voor 5 minuten tot t beslag zich verdubbeld heeft of tot de suiker opgenomen is.

Voeg dan de olie toe en mix dit kort samen voor 2 min op de middelste stand.

Als laatst voeg je de gezeefde bloem samen met kaneelpoeder en de bakpoeder en  mix dit kort samen voor 2 min op middelste stand van je keukenmachine.

Voeg vervolgens de wortels en de gehakte walnoten samen met de rozijnen toe en roer door het beslag.

Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit t beslag.

Bak de cake in 25 tot 35 minuten gaar.
Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de sate prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.

Topping

Doe de cream cheese en de boter in de mengkom en mix dit goed tot het luchtig is en voeg daarna de poedersuiker en mix dit ook kort samen en smeer dit erop en garneer nog met kleingesneden walnoten.

Tip
Zorg er wel voor voordat je de cream cheese gebruikt dat de cake volledig is afgekoeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *