Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Walnotencake”]

Topping

[frontend-checklist name=”Garnering walnotencake”]

Dit is toch wel een van mijn favorieten cake de WALNOTENCAKE!! Deze walnotencake is eenvoudig te maken en heerlijk luchtig en lekker kruimelig, En weet je wat het fijne is aan deze cake? Deze cake bevat namelijk veel vitamines, want Walnoten zijn rijk aan proteïne en omega-3

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter.

bereidingwijze

Mix de suiker samen met de eieren en vanillesuiker op de hoogste stand van je keukenmachine tot het luchtig is en voeg vervolgen de zonnebloemolie en de melk aan toe en mix dit kort samen.

Voeg nu de gezeefde bloem en de bakpoeder aan toe en mix dit kort samen voor 2 minuten op middelste stand van je keukenmachine.

Voeg vervolgens de fijngehakte walnoten aan toe en spatel het door heen.

Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit het beslag, En zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven op 170°C en bak de cake in 35 minuten gaar.

Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de saté prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken) Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.

Topping:

klop de roomkaas samen met de crème fraiche en de poedersuiker luchtig. En bestrijk de cake met het glazuur. Bestrijk de cake pas met het glazuur als de cake afgekoeld is.

Garneer nog met kleingesneden walnoten of bestrooi met gehakte walnoten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *