Ingrediënten

Zoals veel van mijn volgers al weten had ik al eerder op de pagina een  basis recept van Vanillecake gedeeld. Gezien dat er veel verschillende bekerglazen worden gebruikt kan de inhoud soms variëren. De hoeveelheiden waren dus wat lastig om aan te geven, daarom heb ik dit keer speciaal voor jullie alles gewogen, In plaats van zonnebloemolie heb ik boter gebruikt.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden en Spray je tulband goed in met wat bakspray of Smeer de vorm in met wat boter en bestrooi de binnenkant met een klein beetje meel.

Bereidingswijze:

Smelt de boter samen met de melk in een pan en laat het mengsel wat afkoelen

Mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker  (vanille extract) goed door tot het beslag luchtig is en licht van kleur voeg vervolgens de Mengsel erbij en mix dit kort samen.

Voeg nu de gezeefde bloem samen met bakpoeder beetje bij beetje toe en mix dit kort samen.

Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit het beslag.

Bak de cake in 35 tot 45 minuten gaar.
Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de sateprikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken,

Tip

Open de oven niet eerst 30 minuten.
Hou er rekening mee dat elk oven anders is.
Laat de cake afkoelen.

     

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *