Ingrediënten
Voor het Deeg
[frontend-checklist name=”Turkse Pide broodjes”]
Voor de vulling
[frontend-checklist name=”Voor de vulling”]
Turkse pide oftewel (Turks gevuld platbrood)
Deze heerlijke Turkse pide heb ik deels met gehakt gevulde en deels met spinazie, feta, cherrytomaten,
De pide broodjes zijn echt luchtig en heel makkelijk te maken en ze smaken nogeens verrukkelijk.
Bereidingswijze
Voor het pidedeeg:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem, gist, suiker, olie, zout, yoghurt en schenk er geleidelijk de 185 ml handwarm water en kneed 7 minuten met de keukenmachine of 10-15 minuten met de hand tot een glad en soepel deeg ontstaat.
En leg het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg na 1uur in 7 stukken en laat de deegballetjes nu nog 10 minuten rijzen.
Bestuif je werkblad met bloem en rol de deegballen met een deegroller uit tot een langwerpige ovale vorm.
Leg de pides op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en vul in het midden het gehakt mengsel en vouw de buitenste randen naar binnen toe.
Zorg er wel voor dat je aan beide kanten punten hebt en laat ze weer 20 minuten rijzen.
Bestrijk de pides met het opgeklopte ei en bestrooi met wat sesamzaad en bak de pides in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 15/20 minuten
Voor het gehakte vulling!
Snij de paprika’s, peterselie, knoflookpoeder, kerriepoeder, bouillonpoeder, paprikapoeder, ui en pepers fijn en meng met het gehakt.
Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de gehakt vulling in ongeveer 10 minuten, roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!