Ingrediënten

Er zijn vele verschillende recepten van deze heerlijke Sfenj en iedereen maakt het natuurlijk op zijn/haar manier. En met dit recept krijg je geen genoeg van, Want deze sfenj is knapperig van buiten en luchtig van binnen.

Bereidingswijze:

Meng het zakje gist samen met de suiker en de helft van het water en laat dit 5 minuten staan.

Meng de bloem met een snufje zout in een ruime kom, maak vervolgens in het midden een kuiltje en voeg hier de gistmengsel en de resterend water aan toe en kneed het geheel goed samen tot het beslag helemaal glad is. Dek de kom af en laat het beslag anderhalf uur rijzen op een warme plaats.

Verhit alvast in een koekenpan de zonnebloemolie op een middelmatige vuur.

Maak je vingerkootjes een beetje nat met water of zonnebloemolie (zodat het deeg niet aan je plakt) Trek een bolletje van het deeg ter grote van een mandrijn en maak er een gaatje in het midden zodat je een soort donutvorm krijgt.

En laat de sfenj voorzichtig in de olie glijden op een middelmatige vuur en frituur de sfenj circa 5-6 minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
En leg ze vervolgens dan op een schaal die je hebt bedekt met wat keukenpapier,
En laat de sfenj goed uitlekken.

Bestrooi ze met suiker en Warm vind ik ze het lekkerst.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *