Ingrediënten

Voor het deeg

[frontend-checklist name=”Samosa deeg”]

Vulling

[frontend-checklist name=”Samosa`s/pasteitjes vulling “]

Full proof Samosa recept:

Samosa is een snack/Hapje, het wordt vaak gereserveerd tijdens de ramadan, Ze zijn heerlijk als voorafje, of gewoon als tussendoortje.
Samosa kan je zowel met als zonder vlees maken. Bijvoorbeeld met kip of groenten.

Bereidingswijze:

meng de gezeefde bloem samen met de zout en voeg in een kom en maak een kuiltje in het midden en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel samen gedurende 5-12 minuten tot je een samenhangende deegbal hebt.

Zelf heb ik voor het gemak een keukenmachine gebruikt gezien de hoeveelheid van de bloem.

Verdeel het deeg vervolgens in 17 Bolletjes en laat dit ongeveer 5 minuten rusten.
Gehakte Vulling:

Verhit ondertussen in een koekenpan de zonnebloemolie op een middelmatige vuur. Voeg het gehakte-vlees toe en breng het op smaak met zout, peper, knoflookpoeder, Kerriepoeder, en paprikapoeder. Meng alles goed samen en bak het goed tot het vlees goed gaar is. Haal vervolgens het vlees van het vuur en laat het goed afkoelen. Voeg vervolgens de gesnipperd rode ui en de lente-ui en mix het geheel goed samen.

Samosa’s vouwen/Het deeg vouwen:
Rol een bolletje uit met een deegroller tot een dunne plat.
Giet er een scheutje olie over en bestrooi met bloem.
Pak weer een bolletje en rol het weer uit en leg het op elkaar en rol dit net zo groot als een pizza. En werk het zo door.

Snijd vervolgens in vieren en bak het in een droge koekenpan.
Het gaat als volgt:

Pakketje in de pan, kort beide kant bakken tot het net droog aanvoelt maar niet bruin laten worden, omdraaien en het bovenste lapje heel voorzichtig aftrekken zo doorgaan tot je drie dunne deeglapjes hebt. Vouw vervolgens de onderkant in een driehoekje zoals bij een patatzak, je hebt dus 1 punt aan de bovenkant open.

Plak het deeg aan elkaar met de bloempap. Vul dit met wat van het vlees mengsel ongeveer 1 eetlepel (niet te vol maken) Vouw het deeg daarna dicht, zorg dat er een driehoekige vorm ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling.

Bloempap:
Meng de bloem met water tot een glad papje (zonder klonten) goed roeren.

Frituren:
Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie op een middelmatige vuur en frituur de samosa’s 7 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de samosa’s op keukenpapier goed uitlekken.

Tip:
Let goed op de puntjes want daar gaat het snel mis, er mag geen opening zitten dan lopen je kruiden eruit bij het frituren en het vet erin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Test”]

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Test”]

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *