Ingrediënten
[frontend-checklist name=”oliebollen”]
Jaaaa!!!
Ik heb het ook gemaakt de welbekende oliebollen, Als ik over straat loop en zie oliebollenkraam staan, Dan loop ik bijna altijd naar toe.Want oliebollen zijn verbonden met de jaarwisseling en ze zijn super lekker, Maar zelf oliebollen maken is heel makkelijk en nog lekker ook. De perfect oliebollen is lekker luchtig van binnen en knapperig van buiten.
Bereidingswijze:
Meng in een kom de lauwe melk met de suiker en de gist en voeg nu het ei toe en meng het goed samen.
Meng de bloem met een snufje zout in een ruime kom en haal het door een zeef, Maak vervolgens in het midden een kuiltje, Voeg vervolgens de gistmengsel aan toe en roer goed tot het beslag helemaal glad is.
was de krenten, rozijnen abrikozen in een lauwe water en maak ze daarna goed droog roer tot slot de krenten, rozijnen, en het abrikozen erdoor.
Dek de kom af en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie tot 180ºC graden. Om een mooie bollen te krijgen Doop je 2 eetlepels of een ijsboltang (ijstang) en laat deze voorzichtig in de olie glijden. Of Kneed met je hand een mooie rond bollen.
Bak de oliebollen circa 5-6 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Laat de oliebollen op keukenpapier goed uitlekken:
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!