Ingrediënten
[frontend-checklist name=”Naan brood”]
Garnering
[frontend-checklist name=”Garnering33″]
Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem met de baksoda, de poedersuiker, olijfolie en het zout.
En voeg vervolgens de yoghurt aan toe samen met de 45 ml lauwwarm water,
Kneed 7 minuten met de keukenmachine of 10-15 minuten met de hand tot een glad en soepel deeg en leg het deeg in een kom dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats 2 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg na 2uur in zes stukken en laat de deegballetjes nu nog 10 minuten rijzen.
Bestuif je werkblad met bloem en rol met een deegroller uit tot een plat ovaal brood.
Pel en snipper de knoflook en Snij de koriander heel fijn en verdeel de deeg met de fijn gesnipperd knoflook samen met de koriander.
En rol ze nog overheen met de deegroller.
Methode 1
Verhit een koekenpan en leg de deeglappen stuk voor stuk in de gloeiend hete pan.
(Zorg er wel voor de de koekenpan echt heet is) bak de naanbrood aan allebei de kanten goudbruin.Je draait het brood om, als het deeg begint te bubbelen.
Methode 2
Verwarm de oven op 200 graden en leg de naanbroden op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt en bak de naanbrood ongeveer 20 minuten.
Na het bakken met een beetje boter bestrijken.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!