Ingrediënten

Voor het deeg

[frontend-checklist name=”Minipizza”]

Voor de topping

[frontend-checklist name=”Pizza topping”]

Zelf pizza maken is erg leuk en niet al te moeilijk . Want je bepaald zelf wat je er op doet. Want eerlijk gezegd is dat een stuk lekkerder dan een kant en klare pizza’s, en de voordeel van zelfgemaakt pizza is dat je weet wat er in zit. En het hoeft ook niet veel tijd te kosten. Ik maak dan ook vooral vaak tijdens de ramadan. En met dit simpele basisrecept maak je snel en makkelijk je eigen pizzadeeg.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze:
Voeg in een kleine kom de helft van de lauwe water samen met suiker en gist en meng dit met lepel en laat dit 5 minuten rijzen.
Voeg in een kneedkom / keukenmachine de bloem samen met gist mengsel, zout, olijfolie, en als laatste de resterende lauwe water.
Mix het deeg 3 minuten op de laagste stand van je keukenmachine daarna 5 minuten op de hoogste stand.
Het deeg hoort soepel te zijn, tijdens het mixen zie je dat het deeg beetje plakte dat hoort zo maak je dus geen zorgen.
kneed het deeg nog eens door met je handen. Vet een grote kom in met een dun laagje olijfolie en smeer de deegbal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af, en laat het deeg éen uur rijzen op een warme plek of in de oven.
LET ER WEL OP DAT DE OVEN UITSTAAT!!!!
Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg dun met een deegroller en steek voor de minipizza met een kleine, ronde steker of met glas.
Plaats de minipizza’s vervolgens op een bakplaat en laat het weer 30 minuten rijzen.
Besmeer na het rijzen met de heinz gezeefde tomaten, en beleg vervolgens met de kipfilet, paprika’s, zwarte olijven, rode ui, cherry tomaatjes, en als laatste bestrooi je met de geraspte kaas. Of beleg het naar keuze.
Zet ze daarna in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten op 180 graden.  Eetsmakelijke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *