Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Batbots (Marokkaanse gevuldbroodjes”]

Gehakte vulling

[frontend-checklist name=”Gehakte vulling batbots”]

Tonijn Vulling

[frontend-checklist name=”Tonijn Vulling”]

Bereidingswijze

Meng in een kom of in de keukenmachine de bloem samen met de griesmeel de suiker, zakje gist, en het zout. En voeg vervolgens de lauwe melk aan toe en
Kneed 7 minuten met de keukenmachine of 10-15 minuten met de hand tot een glad en soepel deeg en leg het deeg in een kom dek af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg na 1 uur in 8 A 9 stukken en laat de deegballetjes nu nog 10 minuten rijzen.

Bestuif je werkblad met wat griesmeel ( Hoef Niet) en pak een bolletje en druk deze heel voorzichtig met de hand plat.

Schep ongeveer 1 volle eetlepel van de vulling in het midden en verdeel boven de vulling een geraspte kaas En breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg in het midden goed dicht. En druk weer Voorzichtig plat anders krijgen gaten in je deeg.

Verhit een koekenpan en leg de deeglappen stuk voor stuk in de hete pan.
(Zorg er wel voor de koekenpan niet heel erg heet is.) Bak de batbots broodjes aan allebei de kanten goudbruin. (Regelmatig omdraaien aan alle beide kanten)

Voor de Tonijn Vulling:

Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef, En prak de tonijn fijn.
Verwarm in een koekenpan de zonnebloemolie
En bak hierin de gesnipperd uien samen met de gesneden paprika’s. Meng de 20ml water met de tomatenpuree en voeg erbij en kook op een middelmatige vuur geheel samen voor ongeveer 5 minuten. Breng vervolgens op smaak met de bouillonpoeder, paprikapoeder, en het peper. meng als laatst de geprakt tonijn erdoor en roer het kort samen en laat volledig afkoelen.

Gehakte vulling:

Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de gesneden ui goudbruin.
Voeg hier dan gehakte-vlees in en bak dit kort samen ongeveer 10 minuten.

Breng vervolgens op smaak met de kerriepoeder Knoflookpoeder Bouillonpoeder paprikapoeder, en het peper en voeg als laatst de gesneden paprika’s samen met de tomatenpuree en bak dit kort samen ongeveer 5 min.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *