Ingrediënten
[frontend-checklist name=”Linzensoep”]
Mij kan je echt wakker maken voor een lekkere en stevige linzensoep.je zou denken de koude dagen zijn voor nu even voorbij. Maar linzen zijn zo gezond, Vegetarische, en lekker Voedzaam, en supermakkelijk om te maken en Vult erg goed aan.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hier de gesnipperd ui en de knoflook tot het glazig is, Voeg vervolgens tomatenpuree en de gesneden wortels en voeg hier ook de kruiden toe en laat dit even kort meebakken.
Voeg hierna de linzen toe samen met de bouillonblokjes/poeder en het water en doe de deksel op de pan en kook dit 15-25 minuten tot de linzen gaar zijn.
Haal de soep van de vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Als je de soep te dik vindt kun je er altijd naar smaak wat extra water aan
toevoegen. Proef de soep nog eens en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Sausje voor bovenop!
Verwarm in een koekenpan de boter samen met de Cayennepeper of de Harissa wat je lekker vindt en haal van het vuur af.
Tip:
Serveer de soep met een schijfje citroen en eventueel wat
Turks brood en Garneer de soep met de Sausje zie recept hierboven en met wat verse koriander.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!