k

Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Knoflookbrood”]

Knoflook topping

[frontend-checklist name=”Knoflook topping”]

Bereidingswijze:

Meng het zakje gist samen met de suiker en de helft van het water en laat dit 5 minuten staan.
Meng de bloem met een snufje zout en de zonnebloemolie in een ruime kom, maak vervolgens in het midden een kuiltje en voeg hier de gistmengsel en de resterend water aan toe en kneed het geheel goed samen tot het beslag helemaal glad is. Dek de kom af en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereidingswijze Knoflookboter:

Meng ondertussen in een bakje de boter, uitgeperste of fijn gehakte knoflook, en wat fijngesneden koriander en/of peterselie.

Verdeel het deeg na 1 uur in zes bolletjes en leg de broodjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en laat ze weer zo 20 minuten rijzen.

druk de bolletjes na 20 minuten plat en smeer dit met de knoflookboter op.

Bestrijk de broodjes met het opgeklopte ei en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 15/20 minuten goudbruin.

2 antwoorden
    • Susu
      Susu zegt:

      waa alaikoma salaam lieve salma en sorry voor de late reactie,
      Bedoel je de kruidenboter? zo ja je drukt de bolletjes in het midden plat met bijvoorbeeld ingevet drinkglas of met je handen..

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *