Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Griesmeel cake”]

Suikersiroop

[frontend-checklist name=”Griesmeel cake Siroop”]

Basbousa, een lekkere zoet griesmeelvanillevla cake met een lekkere siroop.
Ik maak de Basboussa altijd van te voren want dat vind ik het allerlekkerste              Want de cake is dan de volgende dag lekkerder om te eten omdat de siroop er lekker is getrokken echt je krijgt het lekkere en intense smaak..

Verwarm de oven voor op 180 graden en Vet de bakpapier en bekleed de bakvorm in.

Maak als eerst de siroop.

Vermeng in een steelpan het water met de suiker citroensap, orangebloesemwater en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, en haal van het vuur af en laat dit goed afkoelen.

Bereidingswijze:

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand van je keukenmachine voor 5 min tot t beslag zich verdubbeld.
Voeg de zonnebloemolie en de vanillevla aan toe en mix dit kort samen voor 2 min op de middelste stand van je keukenmachine.

Mix de bloem samen met griesmeel en de bakpoeder en haal het door zeef en voeg
Dit beetje bij beetje aan je beslag toe en mix dit kort samen voor 2 min op de laagste stand.

Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit het beslag,

En zet vervolgens de cake in het midden van de voorverwarmde oven op 160°C  en bak de cake in 40 minuten gaar.

Prik na 35 minuten dat cake met een sateprikker in om te zien of de cake goed gaar is. Als de sateprikker er schoon uit komt is je cake goed.

wanneer je de cake uit de oven haalt, leg de amandelen erop  duw er beetje in en giet dan helft van de siroop en dan pas de rest siroop.

Laat de cake 30 minuten goed afkoelen in de vorm en giet vervolgens de helft van de suikersiroop over de cake en laat dit afkoelen en giet vervolgens de rest van de suikersiroop.

TIP!
Hou er wel rekening mee dat elk oven anders is. Hou het dus in de gaten.

wanneer de cake uit de oven kom leg de amandelen erop duw er beetje in en giet de dan helft van de siroop en dan pas de eerst siroop

De cake is de volgende dag lekkerder om te eten omdat de siroop er lekker is getrokken.

6 antwoorden
  1. fatima anoueri
    fatima anoueri zegt:

    Salaam aleikom, Ik heb de cake vandaag gemaakt omg moet zeggen dat het echt super lekkere cake is.. bedankt voor je recept dit is nu al ons favo cake hier thuis.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *