Ingrediënten
[frontend-checklist name=” mini BRIOCHE “]
Siroop
[frontend-checklist name=”Siroop1″]
Voorbereiding
Maak als eerst de siroop vermeng in een pannetje het water met de suiker citroensap en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, haal dan van het gas af en laat afkoelen.
( je mag ook abrikozen jam gebruiken als siroop)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter
Of met bloem en olie.
Meng het zakje gist met voorverwarmde melk en een theelepel suiker in een glas en laat dit 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
Meng de meel, bakpoeder en zout samen de 60gr suiker vanillesuiker en de gesmolten boter in een kom En voeg dan de gistmengsel bij en meng dit heel goed samen en laat het uur rusten.
Vorm nu ongeveer 10 bolletjes voor wat grotere mini brioche of 18/20 bolletjes voor kleine brioches en vul deze met klein stukje La Vache qui rit.
Bij 18/20 bolletjes heb je wel echt mini-brioche . Dat is natuurlijk ook leuk.
Dek de deegbolletjes af en laat 15 minuten rijzen.
na 15 min besmeer de broodjes met wat melk. Bak vervolgens 15 minuutjes af op 200 °C
wanner je de broodjes uit de oven haalt giet je de siroop gelijk overheen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!