Ingrediënten

[frontend-checklist name=”gevulde kip broodjes”]

Voor de kipfilet

[frontend-checklist name=”Kipfilet vulling”]

Gevuld broodjes met kipfilet.

Meng de bloem, suiker, water, zonnebloemolie, melk, gist en eiwit samen in een kom en meng dit op lage snelheid. Het deeg hoort soep te zijn, tijdens het mixen zie je dat het deeg beetje plakte dat hoort zo maak je dus geen zorgen. Kneed het deeg na mixen nog eens door met handen tot het deeg zacht en elastisch is.
(Bewaar de eigeel)
Leg het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Vorm nu ongeveer 18 bolletjes en leg de bolletjes op een bakplaat en dek het af en laat deze weer 30 minuten rusten.
Maak daarna de bolletjes lang met puntig einde en vul in het midden en vouw het dicht en druk de randen goed aan.
leg de broodjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en bestrijk de broodjes met het eigeel en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180°C graden voor ongeveer 15/20 minuten goudbruin.
Wanner je de broodjes uit de oven haalt dek ze gelijk met een doekje en smeer wat.

Kipfilet vulling:

Verwarm in een koekenpan de olie en bak hierin de gesneden ui goudbruin.
Voeg hier dan klein gesneden kipfilet in en bak dit kort samen ongeveer 10 minuten.
Breng vervolgens op smaak met de kerriepoeder Knoflookpoeder Bouillonpoeder paprikapoeder, en het peper en voeg als laatst de gesneden paprika’s samen met de tomatenpuree en bak dit kort samen ongeveer 5 min.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *