Ingrediënten
[frontend-checklist name=”Dadelkoekjes”]
Vulling
[frontend-checklist name=”Dadelpasta”]
Koekjesdeeg
Meng de griesmeel, bloem, suiker, oranjebloesemwater, en het boter tot een zacht en soepel deeg en zet vervolgens het deeg in de koelkast en laat 20 minuten in de koelkast rusten.
Dadelpasta
Meng voor de vulling de dadelpasta, kaneel, oranjebloesemwater en gesmolten boter.
je mag ook gewone dadels gebruiken mits ze wel pitloos zijn (als je toch voor gewone dadels wilt gebruiken maak als eerst de dadels schoon en verwijder wel de pit en even stomen en fijnmalen in een hakmolen)
Verdeel het koekjesdeeg en de dadelpasta vulling en maak er een bolletjes van
Neem een stukje van het deegbolletje druk het deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling en leg hierin een balletje van de dadelpasta.
Vouw het deeg om de vulling heen en maak er een balletje van en rol deze goed zodat heel de vulling bedekt is.
Druk het bolletje deeg vervolgens in de koekjesvorm en sla het deeg er weer uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes voor ongeveer 15-20 minuten af totdat ze mooi lichtbruin zijn en rol ze door poedersuiker als ze nog beetje zijn.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!