Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Custardbroodjes”]

Meng de bloem, suiker, custardpoeder, vanillesuiker, gist en geklutst eieren  samen en voeg de lauwe melk toe en meng dit op lage snelheid.

(Bewaar deel van de geklutst eieren)

Wanneer het deeg zich begint te binden voeg je gesmolten boter erdoorheen. En meng dit ongeveer 5 minuten door met de mixer tot het deeg zacht en elastisch is.

Leg het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Vorm nu ongeveer 12 bolletjes en leg de bolletjes op een bakplaat en dek het af en laat deze weer 30 minuten rusten.

Bestrijk na 30 minuten de broodjes met geklutst ei samen met 1 eetlepel water.

Bak de broodjes 25 minuutjes af op 180°C
wanner je de broodjes uit de oven haalt dek de broodjes gelijk met een doekje en smeer wat gesmolten boter overheen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *