Ingrediënten
[frontend-checklist name=”Cirtoentaart”]
Topping
[frontend-checklist name=”Topping citroencake”]
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter Of met bloem en olie.
Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand voor 5 min tot t beslag zich verdubbeld heeft Of tot de suiker opgenomen is.
Voeg dan de olie, citroenrasp en de citroensap toe en mix dit kort samen voor 2 min op de middelste stand.
Als laatst voeg je de gezeefde bloem en de bakpoeder en dit mix je kort samen voor 2 minuten op middelste stand van je keukenmachine.
Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit t beslag.
Bak de cake in 25 tot 35 minuten gaar.
Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de sate prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
Topping
Meng de poedersuiker met de citroensap en de lemon curd en giet het over de afgekoelde cake over.
Tip
Zorg er wel voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.
Zorg er wel voor dat de cake volledig is afgekoeld.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!