Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Chocolade broodjes”]

Bereidingswijze:

Meng het zakje gist met de helft van het lauwe water, suiker, vanillesuiker en laat dit 5 minuten staan.

Meng de bloem samen met de melkpoeder en haal door een zeef. Voeg in een kneedkom/keukenmachine de gezeefde bloem en poedermelk, zout, en het ei, En voeg vervolgens de gistmengsel bij en het water in 2 stappen in en meng dit heel goed samen.

Mix het deeg goed door het deeg hoort soepel te zijn, tijdens het mixen zie je dat het deeg beetje plakte dat hoort zo maak je geen zorgen voeg nu het boter toe in 3 stappen en mix het deeg 3 minuten op de laagste stand van je keukenmachine tot de boter opgenomen is.

Vet een kom in met een laagje olie en leg het deeg in de kom. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen.
Maak bolletjes en laat het ongeveer 25 minuten weer rusten.

Maak daarna de bolletjes lang met puntig einde en leg het chocoladblokje in het midden en vouw het dicht en druk de randen goed aan. leg de broodjes op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en laat ze weer 20 minuten rijzen. Bestrijk de broodjes met het opgeklopte ei en bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 15/20 minuten goudbruin.

Tip:

Hou er rekening mee dat elk oven anders is. laat ze goed afkoelen en strooi met wat poedersuiker op en versier ze met gesmolten chocolade

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *