Ingrediënten
[frontend-checklist name=”biryani chicken “]
Basmati rijst
[frontend-checklist name=”Basmati rijst”]
Kip marinade
Maak de kip goed schoon, met Citroen en Azijn.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, yoghurt, en alle kruiden aan toe en laat 45min marineren in de koelkast. Verhit in een grote koekenpan de plantaardige olie(ghee) En bak hierin de aardappels aan tot dat ze goudbruin zijn. Schep de aardappels uit de pan en zet ze apart
Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperd ui goudbruin en voeg dan de gemarineerd kip er bij en roer dit goed door elkaar en laat dit 10 minuten koken. Voeg vervolgens het water aan toe en laat het weer zo 30 minuten koken op een laag vuur. Het mengsel hoort dik en glad zijn.
Dek het af en laat weer 30-40 minuten zachtjes verder koken op laag vuur.
Bereidingswijze (basmati Rijst)
Was de rijst goed en laat 10 minuten weken in een lauwe water.
Doe de zonnebloemolie in een grote koekenpan en voeg de kardemom, kruidnagels, kaneelstokje, laurierbladen, Zout en de rijst aan toe en als laatst het gekookt water. En laat dit 10/15 minuten koken. Rijst hoort gaar te zijn. Giet de rijst direct na het koken af met behulp van een vergiet.
Giet vervolgens de rijst over de kip en laat het dan 15 minuten op een laag vuur stomen.
Gedurende deze tijd het deksel niet van de pan halen of roeren.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!