Ingrediënten

Garnering

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter of met bloem en olie.

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand voor 5 min tot de suiker opgenomen is.
Voeg dan de olie, sinaasappelrasp en de sinaasappelsap toe en mix dit kort samen voor 5 min op de middelste stand van je keukenmachine
en voeg als laatst de gezeefde bloem samen met de bakpoeder en mix dit kort samen voor 2 min op middelste stand.
Giet t beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen t aanrecht aan, je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit t beslag.

Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar.
Prik er met een sateprikker de cake in om te zien of de cake goed gaar is.
de saté prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken
Als de cake gaar is laat je de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen en dan pas haal je de cake uit de vorm en laat het weer nog eens afkoelen

verwarm de abrikozenjam en giet dit over de cake heen en bestrooi het met geraspte kokos.

.

of amandelschijfjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *