Ingrediënten

[frontend-checklist name=”Macarons Goud”]

Vulling

[frontend-checklist name=”macarons Vulling”]

Macarons

Zeef de amandelpoeder en poedersuiker door een fijne zeef.
Weeg de eiwit nauwkeurig af
Meng 1 keer 75 gram eiwit met de amandelpoeder en poedersuiker tot een broyage
Mix dan de andere eiwit tot een stijve massa
Kook suiker met water tot een siroop van 119 graden
Voeg deze in een straal toe bij de stijf geklopte eiwit. Klop even door tot een stevige merenigue en totdat die afgekoeld is ongeveer 50 graden. Voeg je kleurstof toe
Dan meng je een derde van de merenigue bij je amandelbroyages
Stevig kloppen met een spatel
Dan doe je de rest van de merenigue bij… hier klop je niet meer maar vouw je het erdoorheen
Vul een spuitzak met een gladde spuitmond en spuiten dopjes op bakpapier of silicone mat
Paar keer met je bakblik op de aanrecht slaan en voila direct in de oven die voorverwarmd is op 125 graden ongeveer 16/20 min elke oven is anders
Daarna de macarons helemaal laten afkoelen anders gaan ze kapot.

vulling
Verwarm de slagroom in een pannetje op een middelmatige stand tot de slagroom kookt. Giet vervolgens de slagroom bij de 200gr witte chocolade en roer totdat de chocolade is opgenomen in de slagroom, voeg vervolgens de smaakstof of een  kleurstof en nogmaals goed mengen en eventjes in de koelkast laten staan en vullen maar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *